25 september 2024

Nicky Elisabeth – They Way of Love

Het debuutalbum van Nicky Elisabeth is uit! De in Amsterdam-based DJ en producer won in 2017 Vinalyzed en heeft sindsdien een goede plek in de Nederlandse nacht te weten bemachtigen.

Het album The Way of Love staat vol emotionele, poppy housetunes à la Romy en Robyn, met een diepe, soms breaky ondertoon. Op die gevoelige liedjes vraagt ze zich af wie ze is en wat ze wil bereiken. ‘Ik denk niet dat ik ooit stop met zoeken’, vertelt ze lachend. ‘Dat is een kenmerkend ding aan mijn persoonlijkheid, en het is echt fucking vermoeiend. Volgens mij zijn dat geen vragen waar ik ooit antwoord op ga krijgen.’

Introspectie klinkt in alles aan Nicky Elisabeth door. Ze is iemand die altijd op zoek is naar nóg een diepere laag in zichzelf, en legt dat met haar debuutalbum voor het eerst bloot aan de wereld. Drie jaar geleden begon ze met schrijven aan The Way Of Love, een weg die ze insloeg en die van alles is, behalve constant. ‘Als je zo lang aan iets werkt, verander je ondertussen heel erg. Ik ben van een meisje veranderd in een vrouw, en niet alleen in de fysieke vorm.’ (Bron: 3voor12)

Luister The Way of Love via deze link.