2 oktober 2024

Jungle By Night wint Gouden Notekraker!

Op dinsdag 1 oktober werd de 50e Gouden Notekraker uitgereikt in de Melkweg Amsterdam. Met de Gouden Notekraker wordt al 50 jaar de kwaliteit en diversiteit van de Nederlandse livemuziek gevierd. Ook werden tijdens de avond de Zilveren Notekraker (de prijs voor de beste nieuwkomer en smaakmaker, geselecteerd door Sena muzikanten) en Humble Heroes Award uitgereikt.

Na een verkiezing en voordracht wordt de Gouden Notekraker toegekend aan de artiest/band met de meest bijzondere en invloedrijke live prestaties van het afgelopen seizoen. En dit jaar is dat Jungle By Night! “Het is bijzonder hoe deze nog steeds jonge band elke zaal loskrijgt met een alsmaar vernieuwende mix van stijlen, en zo een niet te missen live sensatie is.” Naast Jungle By Night waren ook Chef’Special en Typhoon genomineerd voor de prijs.

De Zilveren Notekraker ging dit jaar naar Meau. De Humble Heroes Award is uitgereikt aan trap beat producer Roselilah.

Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn onder meer DeWolff, DI-RECT, Spinvis, Eefje de Visser, MY BABY, De Staat, Douwe Bob, Caro Emerald, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Golden Earring, Het Goede Doel, Rob de Nijs, Herman van Veen en Boy Edgar.