9 oktober 2024

De finalisten van de Amsterdamse Popprijs 2024!

Na twee uitverkochte halve finales in Paradiso zijn de finalisten van de Amsterdamse Popprijs bekend! Op zaterdag 23 november gaan Wilson A., Miss Starling, Coos, Sneūrf, Fabienne Julie en FEMI de strijd aan in de Melkweg OZ. 

In Paradiso wist op donderdag 3 oktober Wilson A. de jury gelijk te overtuigen. “Catchy songs met een gezonde dosis zelfspot!“. In de tweede halve finale sprong Miss Starling er bovenuit. Volgens de jury was het een show waar op alle fronten aandacht aan is besteed met een indrukwekkende uitstraling en goede popsongs. De vier wildcards gingen naar CoosSneūrfFabienne Julie en FEMI

De zes finalisten krijgen tijdens de finale de kans om zich tijdens een set van 20 minuten te presenteren voor een nieuw publiek en jury bestaande uit muziekindustrie professionals van o.a. Universal Music, NPO 3FM en de Melkweg. In aanloop naar de finale ontvangen de bands jury feedback van hun voorgaande optredens. Daarnaast krijgen ze een workshop over muziekrechten, social media en hun Electronic Press Kit. Tijdens een speciale workshop in de Abbey Road Institute leren ze meer over het mixen en opnemen van hun muziek. 

De winnaar van de Amsterdamse Popprijs voegt zich in een rij met oud winnaars waaronder SANN!E, Cloud Cafe, Marathon, Ben Forte, WIES, Tape Toy en The Great Communicators. Daarnaast gaat de winnende band naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit studiotijd in de Abbey Road Institute, een photoshoot door Richard Tas Photography, een set gedrukte t-shirts met eigen design én online store door Merchandise & Entertainment, een waardecheque voor Dijkman Muziek, repetitietijd bij de Q-Factory en meer.

Over de Amsterdamse Popprijs
De Amsterdamse Popprijs is een band competitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. In haar bestaan is de ‘Popprijs’ een instituut geworden.Bands krijgen tijdens de competitie de kans om zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie. De voorrondes vinden plaats bij kleinere Amsterdamse podia, de halve finales in Paradiso en de finale in de Melkweg OZ.

Informatie over de finale en tickets vind je hier!